Christmas Lottery
View Poll Results: Kto ma dzis odpasc??(z tych nie aktywnych)
Majti54
1 Votes / 4.76%
Mnichul
2 Votes / 9.52%
wiktorw2
2 Votes / 9.52%
Szok
5 Votes / 23.81%
kondzirex
2 Votes / 9.52%
kublwr
9 Votes / 42.86%
Voters: 21. You may not vote on this poll
View Poll Results

o sharickou ja też gram może spróbujemy razem ?

------------------------------------------------------

A co do gimpa nie działa chyba na win 7 32bit (przynajmniej u mnie )
Dzięki evil.
Skocik, photoshop też jest po polsku, wystarczy podmiana folderu locales, ale chyba go wywale, bo go nie rozumiem (wykresy, słupki? WTF!?). A chciałbym tutka 2w1, robienie textur i obsługę programu, bo np. Jak mając gotowe jedno oko, obrócić je i zrobić tak, żeby były wyraźne?
musisz robic wszystko na osobnych warstwach no ze np masz jakies tam tlo nowa warstwa (przykladowo) rysujesz wlosy nowa warstwa oko i wlasnie z tym okiem duplikujesz warstwe z tym okiem potem jest takie narzedzie te sa na obrazku takie strzalki <- -> klikasz na ta opcje potem na oko i ono samoistnie obraca sie robiac lustrzane odbicie jej poprzedniczki

@ matji dajesz pzrezraczyste tlo i zapisujesz w formacie tga ^^
a w paincie bo ten gimp przy włanczaniu się zacina brak odpowiedzi i nic więcej a photoshopa nie moge znaleść
Originally Posted by Skocik View Post
ja ci polecam gimpa ma troszke mniej funkcji niz photoshop ale jest (jak dla mnie) latwiejszy bardziej przejszysty i co najwarzniejsze po polsku ^^ co do jakiegos tutka to cie polecam tutka to ci polecam ta strone http://kurs-manga.pl/lekcje/grafika/..._jak_kolorowac nie jest ona o toribash ale jest sa ladnie opisane niektore opcje gimpa sam korzystalem z tej strony i dzieki niej nauczylem sie ladniej cieniowac ^^

a te textury do toribash to mozesz wziasc sobie wzor jakiejkolwiek textury z folderu costum tylko nie kradnij ^^

ps jest po polsku ja tekiego uzywam...
gimp jest faktycznie przejrzysty i latwiej znalesc funkcje (ktore posiada) ale jest STRASZNIE okrojony sam na poczatku z niego korzystalem ale na ps duzo wygodniej sie pracuje i masz wiekszy zakres funkcji -.-

Originally Posted by Szamboo View Post
Dzięki evil.
Skocik, photoshop też jest po polsku, wystarczy podmiana folderu locales, ale chyba go wywale, bo go nie rozumiem (wykresy, słupki? WTF!?). A chciałbym tutka 2w1, robienie textur i obsługę programu, bo np. Jak mając gotowe jedno oko, obrócić je i zrobić tak, żeby były wyraźne?

tutoriale: http://www.gimpuj.info/
nie znajdziesz tutoriali do "robienia tekstur do toribasha" styl musisz nabrac sam robiac inne rzeczy -.-
a co do odbicia to edycja->przeksztalc->odbij w... i ustawiasz
I am taking requests, just PM me
"a co do odbicia to edycja->przeksztalc->odbij w... i ustawiasz "Wojtek po co sobie utrudniac zycie jak mozna kliknac w narzedzie o nazwie odbicie?
Last edited by Skocik; Apr 23, 2011 at 11:45 AM.