Pizdu pamiętasz moje posty z fejsbuka i poprzedniego czystkowego tematu? Tak więc takie jest moje zdanie na ten temat i będę obstawał przy swoim.
Niektóre pomysły są dobre. Warto pozamykać kilka tematów:
- Virus Texture Tutorial - ale pod warunkiem umieszczenia całego tutka w jeden post w odrębnym temacie o tutorialach, oczywiście z dodaniem w pierwszym poście odnośnika to tego o to posta.
- [ToP] Replay 'n Art - ale tak jak zaznaczyłem wcześniej: temat na repki i temat na arty. W temacie z repkami wstawiamy replaye przy okazji oceniając replay nad sobą. Temat o Artach na wolnych zasadach, pokazujemy, doradzamy i oceniamy. Stary temat zamykamy, ale bez usuwania, bo jest tam wiele ciekawych rzeczy, do których warto czasem wrócić. A wrzucenie tego do biblii sprawi tylko kolejny niepotrzebny burdel.
Tyle odnośnie zamykania.
Teraz na temat przemodelowania innych tematów:
- [ToP] Bank: przelewamy kasę ze starego banku na nowy o nazwie ToP Bank, do którego dostęp mają liderzy i ewentualnie ja, jako War Manager. Pierwszy post idzie do przeróbki, czyli zmiany nazwy klanowego banku i zmian kosmetycznych. Lista tych, którzy coś dali zostaje. Zarazem pod spodem pojawia się lista transakcji, czyli tyle poszło na turniej, tyle na globala do betów, a tyle na jakąś wojnę o kasę. Każdy przypływ i odpływ gotówki ma być zgłaszany najpierw w temacie, a później dopisywany w pierwszym poście.
- Recruitment Center: Przerabiamy pierwszy post poprzez ewentualne dostosowanie wzoru aplikacji do naszych obecnych potrzeb, podkolorowanie najważniejszych informacji, które muszą być zawarte w aplikacji i dodanie DUŻYMI LITERAMI odnośnika to RC Comments z zaznaczeniem, że aplikant właśnie tam może z nami dyskutować.
- RC Comments, tak jak wyżej ma służyć tylko i wyłącznie do oceniania aplikacji, aplikanta, zdawania raportu z testów ingame/rozmowy kwalifikacyjnej.
- General Disscusion i [ToP] Ogłoszenia: W mojej opinii najlepszą opcją będzie połączenie obecnych tematów w jeden o przykładowej nazwie "[ToP] Ogłoszenia i Ważne sprawy", gdzie prowadzić będziemy rozmowy jedynie na kwestie dotyczące życia klanu, czyli eventy, problemy etc. Wszelkie najważniejsze ogłoszenia będziemy podklejać do pierwszego posta.
Co nie ulegnie zmianie:
- Off-top, wiadomo dlaczego, ten temat musi być w takiej postaci jak jest. Dla mnie jest nietykalny.
- Blacklist: po co zmieniać coś, co dobrze funkcjonuje? Jest okej, a czarna lista obchodzi i tak tylko nas. Pierwszy post jest czytelny, więc nie widzę powodu do zmian.
Lista tematów, które proponuję dodać:
- [ToP] Clan Wars - Oczywiste, o co chodzi. Piszemy TYLKO o Clan Warach, czyli ogłaszamy, że ktoś jest na takowego chętny, umawiamy się między sobą na nie, wrzucamy wyniki z Clan Warów.
- [ToP] Tutorials - jak było pisane. Ktoś zrobi tutorial? Wrzuca tu, a link do posta podklejamy w pierwszym poście tematu. Bez żadnych komentarzy, ot gotowe tutorialne.
- [ToP] Show Yourself - lekko offtopowy temat, wrzucamy swoje zdjęcia i komentujemy.
- Szybkie pytania i problemy z grą - Masz jakiś problem? Czegoś nie wiesz? Pytasz tutaj. Będzie czytelniej, jeśli komuś powtórzy się problem znajdzie rozwiązanie od razu.
Last edited by Lehto; Jun 9, 2014 at 12:08 AM.